Előfizetői tartalom

Lesz-e új gazdasági pálya a választások után?

Portfolio
Az idei választások első fordulója után várhatóan az eddigi gazdaságpolitika sem marad érintetlenül, ugyanakkor az eddigi pályához képest lényegesebb törésre sem kell számítani. Egy MSZP-SZDSZ vezette kormányzat esetén sem valószínű, hogy az eddigi főbb gazdasági prioritások megváltoznának. Az EU-csatlakozás iránti elkötelezettség a szociáldemokratákban is megvan, ugyanakkor a közös európai pénz bevezetését a mostani gazdasági vezetés által hangoztatott 2006 után célszerűbbnek tartanák. Ez érdemben érinti az inflációhoz illetve a forint árfolyamához való hozzáállást. A nagy állami beruházások, a magánszférával versenyző állami vállalatok, a paternalisztikusabb állam helyett a szocialista miniszterelnök-jelölt szavaival élve egy puritánabb állam jöhet. Mind a szocialistáknál, mind a szabaddemokratáknál kiemelt szerepet kaptak a programban az adócsökkentési lépések.

Továbbra is az egyik legfontosabb gazdaságpolitikai cél az uniós csatlakozás Makrogazdasági szempontból várhatón nem kell érdemi változással számolni egy új, feltehetően szocialista illetve szocialista-szabaddemokra ta kormány esetén. Középtávon továbbra is a gazdaságpolitika egyik legfontosabb célja az EU illetve EMU tagságra való felkészülés kell hogy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés