Előfizetői tartalom

Kedvező húsvéti makroadatok az USA-ból

Portfolio
Tegnapi adatközlések szerint jelentősen emelkedett a beszerzési menedzser index értéke az USA-ban. Az adatok a feldolgozóipari kibocsátás erőteljes növekedését jelzik előre. Az index márciusban 55.6 pontra nőtt a februári 54.7 pontról. A mutató tavaly decemberben még 48.1 pontot tett ki. Az 50 pont feletti értékek a feldolgozóipar expanziójára, az 50 pont alattiak kontrakcióra utalnak.

Norbert J. Ore, a mutatót számító intézet vezetője szerint a márciusi adatok alátámasztják azt a vélekedést, miszerint megállt a feldolgozóipar hanyatlása az USA-ban, és az iparág ismét növekedési pályára állt. Bár az index összetevői szerint a termelés egyelőre nem bővült érdemben, a rendelésállománynál igen dinamikus a növekedés. A foglalkoztatotti létszám egyelőre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés