Előfizetői tartalom

25 USD felett az olajár

Portfolio
Az USA gazdaságának kedvező növekedési kilátásai miatt tegnap jelentősen emelkedett az olaj határidős ára. A világ legnagyobb gazdasásága a legnagyobb kőolajimportőrnek számít, ugyanakkor az USA élénkülése a globális szintre továbbgyűrűző hatások miatt az egész világ energiaigényét is növeli. A határidős ár áprilisra 25 USD fölé emelkedett.

A kedvező piaci hangulat kialakulásában nagy szerepet játszott, hogy két nagy befektetési bank elemzője (Merrill Lynch, Salomon Smith Barney) is jelentősen emelte GDP prognózisát az első negyedévre. Ez azt mutatja, hogy a gazdaság hamarabb magára találhat a múlt év végi recesszióba hajló időszak után. A nyersolaj határidős ára tegnap New Yorkban 25.11 USD-re nőtt áprilisi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés