Előfizetői tartalom

Megugrott a japán export, növekvő rendelések az USA-ból

Portfolio
Az elmúlt két év legjelenősebb növekedése következett be januárban a japán kivitelben, mely elsősorban az USA-ból érkező rendelések mennyiségének emelkedésére utal. A külső kereslet élénkülésével a várakozások szerint elhúzódó recessziós periódus jóval megrövidülhet. Az adat mind a japán, mind az amerikai gazdasági pálya alakulása szempontjából bizalomkeltő lehet.

A japán Pénzügyminisztérium adatai szerint az exportnövekedés 8.5% volt januárban decemberhez képest. A gyors exportnövekedést az import emelkedése nem követte, így a külkereskedelemben felhalmozódó többlet jelentősen nőtt. A folyamatok azt mutatják, hogy a kormányzat jent gyengítő politikája működhet. A japán gazdaság 16 hónapja van recesszióban, ugyanakkor érdemi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés