Előfizetői tartalom

További kamatcsökkentés szükséges

Portfolio
Az Európai Gazdasági Tanácsadó Csoport állásfoglalása szerint az Európai Központi Banknak (ECB) még van lehetősége további kamatcsökkentésre, sőt, jobb, ha ezt nem is halogatja - közölte az MTI. A csoport szerint az euróövezetben ebben a negyedévben nem várható az átlagos GDP visszaesése, noha az unió néhány országa már recesszióban van. Az euróövezet gazdasága a várakozásuk szerint az idén 1.3 százalékkal nő a tavalyi 1.6 százalék után.

A csoport szerint van még lehetőség további kamatcsökkentésre, melyet csak megerősít ha az ECB és a FED eddigi kamatpolitikáját összehasonlítjuk. A tavaly alakult csoport szerint az európai gazdasági stabilitásról és növekedésről 1997-ben kötött egyezménynek számos hibája van. Az egyezmény elvárta hiánycsökkentések nem függnek össze szorosan a kormányok növekedési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés