Előfizetői tartalom

USA makroelőzetes

Portfolio
Egyetlen fontosabb adat jön ki ma az USA-ban a makrogazdasági helyzetre vonatkozóan. 14:30-kor a kiskereskedelmi adatok válnak ismertté. A piac januárban 0.2%-os csökkenésre számít decemberhez képest a decemberi 0.1%-os csökkenés után. Az autóeladásokat nem számítva a forgalom már növekedhet, melynek mértékét az elemzők 0.3%-ra teszik. A visszaesés itt is 0.1% volt decemberben.

Amint a fenti adatokból is kiderül, az első hónapokban elsősorban az autóeladások számának mérséklődése várható. A visszaesés fő oka az lehet, hogy a kedvező finanszírozási konstrukcióktól ösztönözve az amerikaiak jelentős számú autót vásároltak októberben és novemberben, melyet egy korrekciós, lassabb periódusnak kell követnie. Az ünnepi időszak viszonylag kedvezően...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés