Előfizetői tartalom

Greenspan: egyre kevesebb akadály a növekedés előtt (2.)

Portfolio
Alan Greenspan a Szenátus Költségvetési Bizottsága előtt mondott beszédében hangsúlyozta, hogy egyre inkább gyengülnek a gazdasági növekedést akadályozó tényezők az USA-ban. A készletkorrekció igen előrehaladott fázisban van, a kereslet kielégítése érdekében hamarosan a termelés felfuttatására, a beruházások növelésére lehet szükség.

Az amerikai gazdaság 2001-ben igen jelentős változáson ment keresztül. A beruházások növekedése jelentősen visszaesett, a készletek jelentős csökkenést mutattak a 2000-es év végéhez képest. Greenspan szerint a gazdasági nehézségeket tovább fokozta, hogy nem csak az USA gazdaságán belül mutatkoztak problémák, de a főbb kereskedelmi partnerek teljesítménye is kedvezőtlenül...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés