Előfizetői tartalom

Tovább emelkedett a munkanélküliség Németországban

Portfolio
Tovább emelkedett az állástalanok száma decemberben Németországban. A munkanélküliség ezzel már 12 hónapja növekszik folyamatosan, mely jó kifejezője a gazdasági növekedés lassulásának, illetve a már recessziós állapotnak. A vállalatok magatartására a felmérések szerint inkább az óvatosság jellemző, egy várt felívelés esetén is inkább inkább csak mérsékelt munkaerőbevonást terveznek. A keresletnek való megfelelést inkább a termelékenység növelsével kívánják elérni.

A hivatalos adatok szerint 6,000-rel több munkanélkülit regisztráltak decemberben mint novemberben. Az állástalanok száma ezzel 3.94 millióra bővült. Schroeder választási ígéretében még 3.5 milliós munkanélküliséget említett 2002 végére. A statisztikák szerint tavaly összesen 130,000 munkahely szűnt meg Európa legnagyobb gazdaságában. A munkanélküliségi ráta 9.5%-on...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés