Előfizetői tartalom

2002-ben is recesszióban Argentína

Portfolio
Az eddigi növekedési prognózissal szemben már a recesszió elhúzódására számít az IMF Argentínában 2002-ben. A hatalmas adósságteher, illetve az ennek következtében kialakult pénzügyi válság nem kizárt, hogy a peso leértékeléséhez vezet, mely újabb súlyos problémákat okozhat rövid távon a gazdaságban. Ezen feltételek mellett nem lehet a GDP bővülésével számolni a következő évben.

Az IMF szerint a jelenlegi fiskális politika és az ahhoz választott árfolyamrezsim nem fenntartható. Ezt már az argentín gazdasági vezetők is felismerték, ezért folyik intenzív tárgyalás az IMF és az argentín gazdaságpolitikusok között. Az IMF korábbi októberi prognózisában még a latin-amerikai ország növekedésével számolt 2002-ben, miután az argentín kormány hozzálátott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés