Előfizetői tartalom

Nobel-díjas közgazdász ismerte el Greenspan munkáját

Portfolio
Milton Friedman Nobel-díjas közgazdász szerint Alan Greenspan a szeptember 11-i események után megfelelő módon irányította a monetáris politikát, mely hozzásegítheti az USA gazdaságát a gyors kilábaláshoz. Greenspant az elmúlt napokban sokan kritizálták, hogy a kamatcsökkentések mértéke eltúlzott volt, ugyanakkor Friedman szerint Greenspan jó munkát végzett.

A Nobel-díjas közgazdász szerint Greenspan munkája példátlan és egyben elismerésre méltó volt az elmúlt kb. 2 hónapban. Friedman szerint az agresszív kamatcsökkentések mellett egyfajta "puha landolás"-ra is lehetősége van az amerikai gazdaságnak, az igazi élénkülés jelei pedig már a következő év közepe táján jelentkezhetnek. Friedman kiemelte, hogy a FED legfontosabbb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés