Előfizetői tartalom

Recessziós veszélytől tart az IMF, az ECB inkább az árakra figyel

Portfolio
A Nemzetközi Valutaalap vezérigazgatója jelenleg nem inflációs, sokkal inkább recessziós veszélyt lát az eurózóna országaiban - tudósított az MTI. A Der Spiegelnek nyilatkozva Horst Köhler sürgette, hogy az Európai Unió a szükséges szerkezetátalakítási reformokat gyorsítsa fel. Mint mondta, a válságnak lendületet kell adnia Európa gazdasági és politikai integrációjához.

Köhler szerint az Európai Központi Banknak (ECB) használnia kellene játékterét a kamatcsökkentés terén. Az ECB tanácsa az idén 1%ponttal csökkentett kamatot, míg a FED 3%pontot vágott. Ernst Welteke, a német jegybank elnöke szerint a kamatlábak történelmi mélyponton vannak Németországban. Néhány napon belül ez Welteke második célzása arra, hogy a következő héten...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés