Előfizetői tartalom

FED: az első gazdasági "hangulatjelentés" a terrortámadások után

Portfolio
Igen gyenge a gazdasági aktivitás szinte minden FED kerületben a legutóbbi "hangulatjelentés" szerint. A Beige Book meglehetősen borús képet fest a gazdaságról a szeptember 11-i események után. A fogyasztói kiadások a terrortámadások után számottevően csökkentek, azóta a fogyasztási szint megközelítette a válság előtti mértéket. Míg szeptember 11. előtt elsősorban a feldolgozóipar romló teljesítménye volt meghatározó, addig a támadások után a kedvezőtlen folyamatok szinte a gazdaság egész területére kiterjedtek. A biztonsági kiadások növekedése általánosan akadályozza a termelékenység javulását.

A terrortámadások közvetett hatása minden régiót elért. A vállalatok tömeges elbocsátásokkal igyekeznek hatékonyságukat megőrizni, azonban a romló munkapiaci helyzetkép meglehetősen negatív hatással van a vásárlási kedvre. A kiskereskedelmi forgalom néhány cikk kivételével érdemi csökkenést mutat. Ennek látszólag ellentmondani látszik az autóeladások megugrása szeptember...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés