Előfizetői tartalom

4%-ot emelkedett az olajár

Portfolio
Az elmúlt napok stagnálása, enyhe emelkedése után tegnap ismét jelentős mértékben nőtt a nyersolaj ára. A novemberi határidős árak 4%-kal emelkedtek New York-ban, mely mögött az OPEC várható kvótacsökkentése áll. A kartell várhatóan napi 1 m hordóval csökkenti majd a felszínre hozható mennyiséget novemberben, mely a jelenlegi kvótaszint kb. 4.3%-a.

A nyersolaj novemberi elszámolóára a tegnap esti órákban 23.4 USD körül alakult. Ez 87 centtel haladta meg a szerdai záróárat. Az árak jelentős csökkenését a keresleti oldal érdemi beszűkülése okozta. A lassuló világgazdaság, a recesszióba hajló nagy gazdasági központok energiaigénye a kibocsátások viszaesésése mellett a várttól jóval elmaradt. Az igen nagy felhasználónak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés