Előfizetői tartalom

3 és fél éves mélyponton az üzleti bizalom Japánban

Portfolio
A várakozásoknak megfelelően jelentősen csökkent az üzleti bizalmi index Japánban. Az ún. Tankan-jelentésben számított mutató az elmúlt 3 és fél évet tekintve a legnagyobb negyedéves zuhanást szenvedte el. Az USA elleni terrortámadás recessziós hatásai miatt a legnagyobb japán vállalatok jelentősen mérsékelték értékesítési és profitterveiket.

A számszerű értékeket tekintve a negyedévente számított bizalmi index -16 pontról -33 pontra csökkent, mely 1999 júniusa óta a legalacsonyabb értéknek számít. Az elemzők -29 pontos indexértéket vártak. Az általános gazdasági teljesítmény az idei évben várhatóan tövább csökken. A gazdaságélénkítés terén mind fiskális, mind monetáris szempontból történtek lépések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés