Előfizetői tartalom

Vártnál rosszabb teljesítmény Latin-Amerika két legnagyobb országától

Portfolio
Igen gyenge teljesítményt nyújtott Latin-Amerika két legnagyobb gazdasága a második negyedévben. A brazil GDP mindössze 0.8%-kal emelkedett az előző év azonos időszakához képest, míg Mexikóban abszolút nem mértek növekedést. Mindkét adat kiábrándította az elemzőket, ugyanis Brazíliában legalább 3%-os, míg Mexikóban 0.6%-os növekedésre számítottak. A barzil teljesítmény 1%-kal esett vissza az első negyedévhez képest.

Barzíliában a növekedés lassulását, illetve a visszaesést a beruházások csökkenése és a gyengülő lakossági kereslet okozta. Az argentín válság érdemi hatással van a brazil gazdaságra is. A helyzetet súlyosbítja az igényektől elmaradó elektromos energia termelés, melynek növelésére a szűkös kapacitások miatt egyelőre nincs lehetőség. Mexikó gazdaságára a legnegatívabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés