Előfizetői tartalom

Bundesbank: megállt a német növekedés

Portfolio
A Bundesbank havi jelentése szerint a második negyedévben megállt a német gazdaság növekedése. A stagnálás mögött a kedvezőtlen világpiaci környzet, illetve az ehhez kapcsolódó romló exportteljesítmény állhat. Németországban kb. minden harmadik munkahely kapcsolódik a kivitelhez. A negyedéves változatlan teljesítmény ellenére a GDP volumene 1%-kal lehetett magasabb, mint a tavalyi év azonos időszakában.

A német ipar rendelésállománya már 5 hónapja mutatott folymatos csökkenést júniusban, míg az üzleti bizalom 5 éves mélyponton áll. A munkanélküliség emelkedik, mely a fogyasztási hajlandóságot is kedvezőtlenül befolyásolja.A kedvezőtlen folyamatok ellenére a Bundesbank megítélése szerint kevés az esély egy recessziós periódus kialakulására (legalább két negyedéves...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés