Előfizetői tartalom

Magyarországon nőtt legjobban az egy főre jutó GDP az EU-tagjelöltek között

Portfolio
5%-kal nőtt az EU-tagjelölt ország GDP-je átlagosan az elmúlt évben az Eurostat összesítése szerint, mely 1.7%ponttal haladja meg az uniós átlagot. Az adatok szerint a lemaradás egyre inkább csökken a fejlett államokhoz képest. A leggyengébb növekedés Romániában volt 1.6%-kal, a leggyorsabban Törökországban bővült a GDP 7.2%-kal. A magyar GDP 5.2%-kal volt magasabb mint 1999-ben.

Az egy főre jutó GDP tekintetében a vásárlóerő paritáson számított értékek szerint Ciprusban volt legmagasabb a jövedelem, mely az EU átlag 82%-át tette ki, ugyanakkor Szolvénia is kiemelkedő a 71%-os értékkel. A többi csatlakozni szándékozó országban az arány 24 és 58% között ingadozik, Magyarországon 52%. Az 5%-os növekedés kiemelkedő abból a szempontból, hogy két...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés