FONTOS Ez a dolgozók bosszúja: készül a nagy felmondási hullám Magyarországon?
 
Előfizetői tartalom

Nem várható gyors élénkülés a japán gazdaságban

Portfolio
A vártnál kétszer nagyobb mértékben esett az ipari termelés volumene Japánban júniusban. A kibocsátás visszaesése folytán egyre több vállalat kényszerül jelentősebb létszámleépítésre illetve költségcsökkentésre. Júniusban a megtermelt áruk volumene 0.7%-kal volt alacsonyabb, mint májusban. A kibocsátás ezzel már negyedik hónapja mutat folyamatos csökkenést. Az elemzői várakozásokból képzett konszenzus -0.3% volt júniusra.

Az ipari recesszió mögött több ok húzódik meg. Egyrészt a keresleti oldal gyengülése érinti kedvezőtlenül a vállalatokat, ugyanis a hazai igények csökkenésén túl a főbb exportpiacokon (Ázsia, USA) is alább hagyott a lendület. A másik oldalról a banki rossz hitelek leírása miatt a hitelhez jutás feltételei is szigorodtak az elmúlt időszakban. Junicsiro Kozumi miniszterelnök...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés