Előfizetői tartalom

Globális recesszió?

Portfolio
Az elmúlt időszakban érezhetően lassult a gazdasági növekedés a világ 3 legnagyobb gazdasági régiójában, sőt Japán feltételezhetően ismét visszasüllyedt a recessziós állapotba. Az üzleti és lakossági bizalmi indexek többnyire erős pesszimizmust tükröznek, mely a kilátások tekintetében sok jót nem ígérnek a jövőre vonatkozóan.

Az elemzők próbálnak olyan indikátorokat keresni, melyek segítséget nyújthatnak a gazdasági pályák előrejelzésében, megmondják mikor lesz recesszió, illetve az meddig tarthat. Az ehhez használatos egyik közkedvelt részmutató az ún. NAIRU (non-accelerating inflation rate of unemployment) volt, mely azt a munkanélküliségi szintet jelenti, ahol az infláció még nem gyorsul. Piaci...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés