Előfizetői tartalom

"A Fed gyengesége, hogy a veszteséges projektekből nem tud nyereségeset csinálni"

Portfolio
A mai nap talán legmeghatározóbb eseménye a nemzetközi tőkepiacok szempontjából a FED Nyíltpiaci Bizottságának ülése, illetve az ezen születő kamatdöntés. A piac mindenképpen kamatcsökkentést vár a központi bank szerepét betöltő monetáris intézménytől, ugyanakkor hogy ez 25 ill. 50 bp-os lesz-e, abban most is igen bizonytalan a piac.

A kérdés talán annyival árnyaltabb a fent említetteknél, hogy ha megtörténik a kamatcsökkentés, akkor is milyen mértékű hatás várható és milyen időtávon belül. Összességében hogyan működnek a transzmissziós mechanizmusok az USA-ban? A kamatszint változása talán leghamarabb az ingatlanpiaci állapotokat befolyásolhatja. Ha megnézzük az ingatlanpiac helyzetét, ez talán...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés