Előfizetői tartalom

Japán: jelentősen lassult a beruházások bővülése

Portfolio
Harmadára lassult a beruházások bővülése Japánban az idei év első három hónapjában. A pénzügyi vállalkozásokon kívüli tarsaságok beruházásállománya 2.5%-kal bővült a tavalyi utolsó negyedévben regisztrált 7.1%-kal szemben (az indexek év/év alapon számítottak). A lassuló beruházásbővülés több vezető befektetési bank elemzőjét is a GDP növekedési prognózis csökkentésére késztette.

Japán 2 éve került ki a recessziós állapotból, ugyanakkor jelentősebb növekedésre azóta sem volt képes. Az elmúlt időszakban a feldolgozóiparban egyre egyértelműbbé vált a recesszió, a gazdaságban deflációs folyamatok bontakoztak ki. A gazdasági növekedést mind fiskális (közmukaprogramok, jelentős állami beruházások), mind monetáris oldalról (0%-os kamatpolitika) igyekeztek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés