Előfizetői tartalom

Energiaválság az USA-ban

Portfolio
Regionális kihívások az USA energiagazdálkodásában címmel értékelés készült az Egyesült Államok energiahelyzetéről. A jelentés szerint 2001-ben a világ legnagyobb gazdasága olyan mértékű energiaválságba került, melyre az 1970-es olajembargó óta nem volt példa. Ha a gazdasági döntéshozók nem avatkoznak be a rendszerbe, akkor a súlyos energiahiány számottevően alááshatja a világ legnagyobb gazdaságának növekedési esélyeit, az életszínvonal és a nemzeti biztonság romlása következhet be.

Az energiaválságok az elmúlt 50 évben szinte minden alkalommal recessziós állapotot idéztek elő a gazdaságban. A probléma alapvető forrása, hogy a gazdaság energiaigénye egyre inkább meghaladja a kínálatot, és a jelenlegi kapacitások nem elegendőek, hogy a túlkeresletet kielégítsék. Problémák eddig elsősorban Kaliforniában jelentkeztek, ahol az év eleje óta nem ritkák...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés