Gyengül a jen, de a japán jegybank nem mer kamatot emelni
Deviza

Gyengül a jen, de a japán jegybank nem mer kamatot emelni

Portfolio
A japán jegybank kormányzója szerint nem kell elsietni a következő kamatemelést, annak ellenére, hogy ismét nagyot gyengült a japán jen a dollárral szemben. A következő kamatdöntő ülés október 31-én esedékes.

Kazuo Ueda, a japán jegybank kormányzója szerint a banknak van elég ideje mérlegelni a következő lépéseit, jelezve, hogy a jegybank a jövő héten nem fog kamatot emelni, még annak ellenére sem, hogy a jen közel három hónapos mélypontra süllyedt.

„Úgy gondolom, van elég időnk a döntéshozatalra” – mondta Ueda újságíróknak Washingtonban, miután találkozott a G20-ak többi képviselőjével. „Az egész képet figyelembe kell vennünk, és alaposan meg kell vizsgálnunk a gyenge jen hatásait Japán inflációjára, valamint a mögötte húzódó amerikai gazdaság kilátásait – amelyek talán az amerikai elnökválasztáshoz is kapcsolódhatnak” – tette hozzá Ueda.

A kormányzó jelezte, hogy továbbra is óvatos az amerikai gazdaság kockázataival szemben, még akkor is, ha elismerte, hogy az optimizmus terjedőben van.

A japán jegybank október 31-én fog döntést hozni a politikai lépésekről, és a befektetők várják a jeleket, hogy mikor várható a következő kamatemelés. Ueda megjegyzései valószínűleg megerősítik a piac várakozásait, mivel szinte minden elemző úgy véli, hogy ebben a hónapban nem lesz változás a politikában.

A legfrissebb Bloomberg elemzői felmérés szerint a legtöbb közgazdász decemberre vagy januárra várja a következő lépést. Ueda beszédének időzítése épp akkora esett, amikor a jen a hét elején a dollárral szemben július 31. óta a legalacsonyabb szintre gyengült. A befektetők szorosan figyelik, hogy a jen gyengülése előrehozza-e a kamatemelés időzítését, mivel felerősítheti az inflációs kockázatokat.

Ueda mellett ugyanazon a sajtótájékoztatón japán pénzügyminisztere, Katsunobu Kato megismételte a jen miatti figyelmeztetését.

Elmondta, hogy a G20-ak többi képviselőjének jelezte, hogy a devizapiac magas volatilitása fokozott figyelmet érdemel.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

A címlapkép illusztráció. Címlapkép forrása: Getty Images

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Holdblog

Mit keres ennyi iPhone Kínában?

A patriotizmus megjelenik az okostelefonok piacán is: a fogyasztók szívesen választják a hazait. Az Apple dominálja az észak-amerikai piacokat, míg a Samsung szinte egyeduralkodó Dél-Koreában...

Holdblog

Mit nézünk pontosan egy grafikonon?

Hiába nézzük ugyanazt az árfolyamot, nem ugyanazt látjuk rajta. Megvizsgálták, hogy befolyásolja-e a prognózisainkat az, hogy pontosan mire is fókuszálunk egy grafikonon. Az eredmény meglepő,.

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Óraátállítás 2024: kezdődik a téli időszámítás
Budapest Economic Forum 2024
2024. október 17.
Banking Technology 2024
2024. november 5.
Graphisoft - Portfolio Construction Technology & Innovation 2024
2024. november 27.
HR (R)Evolution 2024 - Powered by Prohuman & Pénzcentrum
2024. november 13.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel mobilbarát hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Díjmentes előadás

Hogyan vágj bele a tőzsdei befektetésbe?

Mire kell figyelned? Melyek az első lépések? Mely tőzsdei termékeket célszerű mindenképpen ismerned?

Ez is érdekelhet
eximbank-gdp-növekedés-digitális-innováció-előrejelzés-digitalizáció