Portfolio signature

Miért ilyen erős a dollár?

Miután az amerikai jegybank elkezdte a kamatcsökkentési ciklusát, mindenki arról kezdett el beszélni, hogy nagy dollárgyengülés következhet. Ennek ellenére a dollár továbbra is erősödik és egyelőre nem lehet látni ennek a végét, ez pedig a világ többi részére is rányomja a bélyegét, ahogy Magyarországra is. Meddig tarthat a dollár erősödése és mi foghatja meg az emelkedő trendet?

Szeptemberben az amerikai jegybank az infláció csökkenésére és a vártnál gyorsabban romló munkaerő-piaci adatokra hivatkozva rögtön 50 bázisponttal csökkentette az alapkamatot és késznek mutatkozott minden segítséget megadni az amerikai gazdaságnak ahhoz, hogy elkerülje a munkaerőpiac további romlását.

Azóta viszont nagyot fordult a világ és látszólag a dollár erősödése töretlennek tűnik, miközben már itt van a nyakunkon az amerikai elnökválasztás is, amelynek az eredménye szintén érdemi hatást gyakorolhat a zöldhasú árfolyamára.

Ahhoz, hogy megérthessük a dollár további irányát három kérdésre kell válaszolni:

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Mi áll a dollár erősödése mögött?
  • Meddig erősödhet még a dollár?
  • Hogyan hat a zöldhasúra az amerikai elnökválasztás kimenetele?
  • Mi kell ahhoz, hogy kiszeressünk a dollárból?
  • Ezekre mutatjuk a válaszokat!

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés