Portfolio signature

Aggasztó folyamat kezdődött a forint piacán

Portfolio
Gyengüléssel kezdi a hetet a forint. Hétfő délután már a 395-ös szintet is átlépte az euró jegyzése a hazai fizetőeszközzel szemben. Erre legutóbb közel egy hete volt utoljára példa, a piaci szereplőket azonban most nem a mai események, hanem sokkal inkább az MNB holnapi kamatdöntése mozgatja. A forint piacán ráadásul most egy aggasztó folyamat is elkezdődött, ezért megnéztük, hogy mire lehet számítani a következő napokban.

Az euró-forint kurzusa átlépte a 395-ös szintet hétfőn, amivel másfél hetes szintre gyengült a forint az euróval szemben.

eurhuf

A mostani gyengülést elsősorban az váltotta ki, hogy az elmúlt napokban látott markáns gyengülését követően pozitív irányú korrekció kezdődött a dollár piacán, ez pedig feltörekvő piaci deviza révén a forintnak sem kedvez.

Az EUR/USD jegyzése már több mint egy éves csúcson is volt, innen láthatunk most némi visszaerősödést a dollár részéről.

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés