Portfolio signature

Máris lemondhatunk a további forinterősödésről?

Portfolio
A hónap elején látott piaci félelmek hatására ismét vészesen közel kerültünk ahhoz, hogy átlépje az euró forint árfolyama a 400-as szintet. Ezt követően az elmúlt hetekben egyfajta normalizálódást láthattunk nem csak a nemzetközi piacokon, de a forint esetében is. Az elmúlt napokban látott bravúrok után azonban fogyóban van a forint lendülete.

A forint az euróval szemben augusztus 5-én egészen a 399-es szint fölé gyengült, amire legutóbb márciusban volt példa. Ugyan ezt követően több napig is erős nyomás alatt volt a magyar fizetőeszköz, de viszonylag hamar ismét visszatért a jegyzés abba a tartományba, ahol jelenleg is mozog 393 és 395 között.

eurhuf0822

A nemzetközi hangulat javulása, és a befektetők kockázatvállalási kedvének növekedése mellett nagyban segített a forintnak az elmúlt két hétben, hogy látványos gyengülni kezdett a dollár az amerikai kamatvágással kapcsolatos várakozások növekedésével.

Ha már amerikai kamatvágás, több információval szolgálhat a piaci szereplők számára a hétvégi Jackson Hole-i konferencia, ahol Jerome Powell, a Fed elnöke is megszólal majd,

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés