Portfolio signature

Itt a legfontosabb kérdés: meddig erősödhet még a forint?

Portfolio
Jelentős erősödést láthattunk az elmúlt napokban a forint piacán. Nemrég még a 400-as eurótól kellett tartani, ma viszont már 390 forint közelében táncol az árfolyam. Ma nagyon fontos szintre ért el a forint árfolyama az euróval szemben, és ha sikerül a jó zárás, akkor akár egy komolyabb tér is megnyílhat a forinterősödés számára. Több égető kérdés is felmerül: meddig erősödhet a forint, hol ütközhet legközelebb betonfalba? Vagy ha nem sikerül a mai bravúr, akkor tényleg jöhet a 400-as euró? Egyáltalán, mi mozgatja a napokban a hazai deviza árfolyamát?

Fordulat a forint piacán

Az elmúlt napokban markáns fordulatot láthattunk a forint piacán - nemrég még a 400-as euró árfolyam állt a küszöbön, most azonban már jóval közelebb van a kurzus a 390-es szinthez. A komoly fordulat hátterében nemzetközi és hazai tényezők is meghúzódnak:

  • egyrészt a magyar devizának a csütörtöki hazai inflációs adat adhatott lendületet, ugyanis az infláció a vártnál magasabb lett, ami azt sugallhatja a befektetőknek, hogy az MNB nem fog jelentős mértékben kamatot vágni.
  • Emellett a nemzetközi tőkepiaci hangulat javulása is a feltörekvő devizák malmára hajtotta a vizet - mint ismert, a múlt hét elején nagyot zuhant a japán tőzsde és vele együtt a nemzetközi piacok is megremegtek, azóta azonban jelentős felpattanást és hangulatjavulást láthattunk.
eurhufmamost

Maradt még erő a forintban?

Az elmúlt napok markáns erősödésének köszönhetően nagyon fontos szintre ért el a forint árfolyama az euróval szemben. A mai teljesítménnyel ugyanis sikerült áttörni a 20 napos mozgóátlagot (kék vonal), ezzel akár még jobban megnyílhat a tér lefelé a kurzuson, ami ugyebár markáns forinterősödést jelentene. A ma áttört, 393,3-as kurzus egyébként nem csak a mozgóátlag miatt volt fontos szint, hanem az elmúlt hónapokban többször is erős ellenállásnak bizonyult, legutóbb május végén.

Ha tehát ma a zárásban nem korrigál vissza 393,3 fölé a jegyzés, akkor nagyobb tér is megnyílhat a forint erősödése előtt,

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés