Portfolio signature

Mikor érdemes állást váltani? Vannak árulkodó jelek, amikor nincs mese, lépni kell

Portfolio
Egy átlag amerikai jellemzően 5-7 alkalommal vált munkahelyet karrierje során – legalábbis ez derül ki az USA munkaügyi minisztériumának adataiból. A váltások általában abból fakadnak, hogy az adott személy valamivel nem elégedett a meglévő állásával kapcsolatban, vagy valami újat szeretnél kipróbálni. Gyakran azonban e két tényező keveréke is előfordul. De honnan lehet tudni, hogy eljött az ideje a váltásnak? Ezt járta körül karriertanácsadók és cégvezetők segítségével a worklife.news, amely négy árulkodó jelet sorolt fel, amelyekre érdemes figyelni, ha esetleg munkahelyváltáson törjük a fejünket.

1. A test jelzi, valami nincs rendben

A munkahelyváltásról való töprengés gyakran valamilyen átmeneti kiégéssel kezdődik, amely különbözik a megszokott általános burnout jelenségtől, amelyet sokan egyszer-egyszer átélnek karrierjük során. E téren például az jöhet szóba, hogy egy olyan projekten kell dolgoznunk, amelyet nem igazán szeretünk. Ez a helyzet akár hónapokon át tartó stresszt is okozhat alvászavarral, fejfájással, fokozott szorongással kísérve, ami az élet más területeire is kihathat.

„Valamilyen munkaügy miatt nem tudsz aludni? Gyógyszert kell szedned? Már nem érdekel a kedvenc tévéműsorod?

Ez nem azt jelenti, hogy másnap fel kell mondanod, de ha ezek a tünetek tartósan fennállnak, akkor ezzel foglalkoznod kell. Nemcsak arról van szó, hogy kimerült vagy, hanem arról, hogy valami nincs rendben a munkáddal

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés