Előfizetői tartalom

Háromhavi csúcsra ugrott a forint, kritikus szintnél az árfolyam

Portfolio
A vártnál sokkal nagyobb cseh inflációemelkedés háromhavi csúcsra húzta hétfőn a koronát az euróval szemben, és ez a többi régiós devizánál is mérsékelt erősödést váltott ki, ami a forint esetén elég volt ahhoz, hogy szintén új háromhavi csúcsra érjen a közös európai fizetőeszközzel szemben. Ezzel egyúttal egy kritikusan fontos technikai szintet is megközelített az árfolyam, így érdemes lesz nézni, hogy a szerdai amerikai inflációs adat előtt ezt sikerül-e letörnie, vagy megáll a menetelés a forintnál.

A piaci konszenzus alapján várt 2,4% helyett 2,9%-ra ugrott áprilisban a cseh éves infláció, a havi drágulás üteme is 0,7% lett a várt 0,3% helyett, így a korona a vártnál kisebb további jegybanki kamatvágásokra számító hangulatban 0,6%-kal több, mint háromhavi csúcsra ért az euróval szemben 24,75 körül. Ez a többi régiós devizát is húzni kezdte, így a lengyel zloty...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés