Előfizetői tartalom

Nagy csapkodásokat élt át pénteken is a forint

Portfolio
A csütörtöki óriási forintpiaci fordulat, a jelentős erősödés, után pénteken ismét esni kezdett a magyar fizetőeszköz amiatt, mert a magyar inflációs adat ismét kellemetlenül magasra sikeredett és közben a dollár hirtelen jelentős erősödést produkált az euróval szemben és közel került a paritáshoz. Aztán a dollár erősödése visszafordult, így a forint is teljesen vissza tudottt erősödni 407 körülről a reggeli 402-es szintig az euróval szemben. A fél 3-kor érkezett kulcsfontosságú amerikai munkaerőpiaci adatokra kezdetben megint ütöttek egyet a forinton, de aztán gyorsan visszaerősödött, majd megint gyengült. A nap során végül a 401-408 közötti viszonylag széles sávban mozgott az árfolyam.

2022. július 08. 22:49 Megosztás A dollárral szemben kicsit tudott még faragni a hátrányából a forint Pénteken késő este az EUR/HUF jegyzés 405,5 közvetlen közelében tartózkodik, amely mintegy 0,7 százalékos forintgyengülést jelent az előző...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés