Előfizetői tartalom

Kína nagyon bízik az ultra laza jegybanki politikájában

MTI
Kína és az Egyesült Államok egyre inkább eltérő monetáris politikája a külföldi pénzbeáramlás mérséklésével hozzájárulhat a jüan túlzott erősödésének kordában tartásához - jelentette ki szerdán a kínai devizafelügyelet fizetési mérleg osztályának egykori vezetője. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a kínai, kifejezetten laza, hitelösztönző monetáris politika relatíve még lazábbnak hat az amerikai jegybank éledező szigora mellett.

Az amerikai jegybank várhatóan az idén felgyorsítja a monetáris szigorítást az infláció megfékezése érdekében, miközben a kínai jegybank, a People's Bank of China (PBOC) a gazdasági növekedést stabilizáló monetáris politikai eszközökre összpontosít. "Ezért a kínai-amerikai monetáris politika között az eltérés valószínűleg szélesedni fog" - mondta Guan Tao, a BOC...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés