Portfolio signature

Kijózanító pofont kapott a forint – De miért minket vettek elő megint?

Sikertelen kitörési kísérlet után nagy erővel pattant vissza az euró-forint jegyzés, részben ez magyarázza a magyar deviza utóbbi két napban mutatott alulteljesítését. Persze könnyű lenne csak egyszerű technikai tényezőre fogni a dolgot, emellett ismét gyűlnek a viharfelhők a forint egén, melyek hosszabb távon is akadályozhatják a komolyabb erősödést.

Már majdnem elhittük, hogy meglehet

A múlt héten a kitörés határára került a forint, hiszen 355-ig erősödött vissza az euróval szemben, amivel átmenetileg a fontos szint alá is került a jegyzés. Meggyőzően azonban nem sikerült áttörni a falat, amiből már sejthető volt, hogy jöhet egy visszapattanás.

Az utóbbi két napban ezt a visszapattanást láttuk, a hétfő reggel még 356,5-ös árfolyam kedden a 360-at közelítette.

EUR/HUF árfolyamának alakulása
Részvénykereskedés, hosszabb távú befektetési portfóliók vagy nyugdíjportfóliók kialakítása a Portfolio Trader segítségével.

Ráadásul ezzel a teljesítménnyel a régióban is alulteljesítő volt a forint, egy hét alatt 0,65 százalékkal gyengült az euróval szemben, miközben a lengyel zloty stagnált, a cseh korona pedig 0,75 százalékkal erősödött. Ennek eredményeként a korona-forint keresztárfolyam hétfőn történelmi csúcsra emelkedett.

Mi történik a forint piacán?

  • Nagy lendülettel fogta meg a betonfal a forintot
  • A régióban is alulteljesítők lettünk
  • Miért éppen minket vettek elő megint?

Signature Pro-val ezt a cikket is el tudnád olvasni!

Ez a cikk folytatódik, de csak Portfolio Signature előfizetéssel olvasható tovább. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés