Előfizetői tartalom

Ugrik az euró, szakadnak az olasz hozamok a nagy német-francia terv hírére

Portfolio
Határozott euróerősödést és az eurózóna periféria kötvényhozamok között jelentős olasz hozamcsökkenést váltott ki az a hétfő kora este bemutatott német-francia javaslat, amely egy 500 milliárd eurós uniós helyreállítási alapból jórészt vissza nem térítendő támogatásokat adna a koronavírus által leginkább sújtott uniós országoknak és régióknak. Az ilyen támogatások ugyanis nem növelnék tovább az egyébként is meredeken növekedő olasz és spanyol adósságrátát, miközben mélyreható reformokat is lehetne belőlük finanszírozni, ennek forrása pedig a németek és a franciák által határozottan felvállalt európai szolidaritás, közös kötvénykibocsátás lenne.

Arra, hogy nagy dologra készülnek Angela Merkelék vírus ügyben, részben a német alkotmánybíróság minapi döntése után kényszerből, már egy múlt heti elemzésünkben felhívtuk a figyelmet. Kapcsolódó cikkünk 2020. 05. 14. Nagy dologra készülnek Merkelék vírus ügyben, amiért komolyan aggódhat a magyar kormány A hétfő kora este bemutatott tervek érthetően pozitívak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés