Előfizetői tartalom

310 fölé lökte a forintot az MNB döntése

Portfolio
A vártnál is lazább hangvételt ütött meg keddi közleményében az MNB Monetáris Tanácsa, ennek köszönhetően a forint 310 fölé gyengült az euróval szemben, innen fut neki a szerdai napnak. A nemzetközi befektetők közben már a holnapi EKB-döntésre fókuszálnak, melyet követően Mario Draghi is nagy bejelentésekkel állhat elő.

Szerda reggel 310,24-nél állt a forint az euróval szemben, ez 0,1 százalékos gyengülést jelentett a magyar deviza szempontjából. Az igazi esést azonban már tegnap délután láttuk, amikor az MNB kamatdöntése után 308,2-ről két egységgel került feljebb az euró-forint jegyzés. Ennek oka, hogy a jegybank a vártnál lazább hangnemet ütött meg, felvetette, hogy minden lehetséges...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés