Előfizetői tartalom

Így teljesülhetett tavaly a kormány nagy célja (2.)

Portfolio
Nem neveznénk trükközésnek, ami az év végén történt, egyszerűen a korábbi felhalmozott likviditást építettük le az adósságcél teljesülése érdekében - hangzott el az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) csütörtöki háttérbeszélgetésén. Az eseményen az is elhangzott, hogy az adósságkezelő szükség esetén a piaci helyzet függvényében dönt majd a devizakötvények esetleges kibocsátásáról.

Az év közben az egyik cél a finanszírozás biztosítása, ehhez használjuk a likviditási tartalékot. A másik cél az adósságráta csökkentése, ami uniós és törvényi előírás - mondta egy csütörtöki háttérbeszélgetésen Barcza György, az ÁKK vezérigazgatója. Hozzátette, hogy a két cél támogatása csak egymás rovására teljesülhet, kompromisszumot kell kötni.Az adósságrátát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés