Előfizetői tartalom

Azt hiszed, unalmas éve volt a forintnak? Pedig megjárta a poklot és a mennyet is

Portfolio
Első ránézésre semmi különös nem volt a forint 2015-ös évében, a magyar deviza közel egy százalékkal erősödött az euróval szemben, ráadásul az év második felében a 308-318-as sávba ragadt be a jegyzés. Emiatt könnyen hihetnénk azt, hogy egész évben alig mozdult a forint, pedig az év elején voltak komoly kilengések, először megjárta a poklot a forint, nem sokkal később pedig 300 alatt is járt az euró árfolyama.

Szerda délutánig 0,88 százalékkal erősödött a forint az euróhoz képest a 2015-ös évben, ezzel 313 körül állt az árfolyam a 2014 végi 315 körüli szint után. Ezzel a forint továbbra is a lengyel devizával mozog a leginkább együtt a régióban, hiszen a zloty majdnem ugyanennyit erősödött. A cseh korona ennél lényegesen jobb teljesítményt mutatott, 2,4 százalékot javított...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés