Előfizetői tartalom

Egyhavi mélypont körül billeg a forint

Portfolio
Újra a kínai lassulással és az olajár-zuhanás hátterével kapcsolatos aggodalmak borzolják a nemzetközi pénz- és tőkepiaci befektetők idegeit, ez a nyugtalanság pedig a forint piacára is átterjedt. A reggel még minimális erősödéssel próbálkozó forint délelőtt elkezdett gyengülni, délután újabb gyengülési hullám alakult ki, amelynek nyomán a jegyzések 315,4-ig ugrottak. Ez új egyhavi forintmélypontot jelentett, majd minimális szépítés következett a nap végéig. A ma reggel közzétett magyar inflációs adatnak nem volt érdemi devizapiaci hatása, hiszen az adatok az MNB kamatpolitikájára is nagyjából semleges hatással járhatnak.

2015. december 08. 17:39 Megosztás Egyhavi mélypont körül billeg a forint A hirtelen részvény- és olajpiaci "feltépést" a nap végén újabb esés követte, éppen emiatt a forint sem tudott igazán talpra állni. Jelenleg is 314 körül járnak a jegyzések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés