Előfizetői tartalom

53 milliárd értékben üzleteltek a bankok az MNB-vel

Portfolio
A három futamidő esetében összesen 53 milliárd forintnyi kamatcsere-ügyletet kötött csütörtökön az MNB a bankokkal, főleg a két hosszabb futamidőre volt nagy érdeklődés a piaci szereplők részéről. Ahhoz képest viszont, hogy a jegybank épp most kezdte lecserélni kéthetes eszközét, nem valósult meg a nagy keresletugrás az IRS-tendereken.

A hároméves kamatcsere-ügylet esetében a jegybank eredetileg 25 milliárdot hirdetett meg a tenderen, amire 13 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatot a bankok, amit teljes egészében el is fogadtak. Az ötéves tenderen a meghirdetett 25 milliárdos üzletre 32,5 milliárd volt a benyújtott ajánlatok összege, így az eredetileg tervezett mennyiséget kötötte meg az MNB. A tízéves...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés