Előfizetői tartalom

Amerikaiak hagyják el a magyar piacot

Portfolio
Hazánk állampapírpiaca leginkább az amerikai hozamemelkedésre lehet érzékeny, mivel jelentős súllyal bírnak itthon az amerikai hátterű befektetők. A fő kérdés az, hogy a Magyar Nemzeti Bank önfinanszírozási programjával mennyire képes majd rávenni a belföldi szereplőket, hogy ellensúlyozzák ezt a hatást - foglalta össze az aktuális kötvénypiaci kilátásokat friss elemzésében a Citibank.

Jelentősen erősödött a tőkekivonás a közép-európai térségből, miután az amerikai hozamkörnyezet emelkedni kezdett április közepén. Ez utóbbi lehet a leginkább meghatározó külső tényező a közép- és kelet-európai térség állampapírpiacain, miután a görög helyzet elcsitul - állapítják meg a Citibank feltörekvő piaci térségre szakosodott elemzői. Vizsgálataik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés