Előfizetői tartalom

Soha nem hitelezte még ennyivel az államot a magyar lakosság

Portfolio
Még tovább robog a lakossági állampapírok értékesítése: immár a teljes állománynak a tíz százaléka az ő kezükben van! Csak a forintalapúakat nézve ez az arány pedig immár 17 százalékos, miután áprilisban további 51 milliárd forinttal növelték a hazai polgárok az ilyen típusú befektetéseiket. A leginkább kedvelt konstrukció az infláció plusz 3, illetve 4 százalékos kamatprémiumot garantáló Prémium Magyar Államkötvény volt ebben a hónapban.

Április hónapban 51 milliárd forinttal növekedett a kifejezetten lakosság számára értékesített állampapírok állománya. A legkedveltebb a PMÁK volt, amelyből 32 milliárd forint összértékben vásárolt a lakosság. Ezen belül az ötéves futamidejű, az előző év átlagos fogyasztói árindexén felül 4 százalékos kamatprémiumot biztosító kötvény volt a favorit, melyből...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés