Előfizetői tartalom

Felfedték lapjaikat a görögök, szárnyalnak a piacok

Portfolio
Egy hétig tartó zavaros üzengetés után hétfőn Londonban már jóval egyértelműbben és a befektetők számára megnyugtató módon kommunikált az új görög pénzügyminiszter, aki előbb brit kollégájával, majd este mintegy 100 kereskedelmi bank képviselőivel találkozott. Az erről kiszivárgó üzenetek már este jókora hangulatjavulást okoztak a piacokon, ami ma is kitart, de látni kell, hogy az üzenetek egy része nem új. Bár sok részlet nem tisztázott és az európai partnerek álláspontjára is várni kell, de az lényeges, hogy az eddig hangoztatott adósságmegtagadás (leírás) helyett most már sokkal inkább adósságcseréről, a meglévő adósságok más kötvényekkel való helyettesítéséről beszél a görög pénzügyminiszter.

A görögök tervei, javaslatai alapján a Bruxinfó és a Financial Times beszámolóiból a fontosabb fejlemények Nagyösszegű adósságmegtagadást nem akarnak a görögök, ha pedig valamennyit le is faragnának a tartozásukból az adósságcsere keretében kibocsátandó új kötvényekkel, akkor az - ahogy azt múlt heti elemzésünkben valószínűsítettük - a hivatalos szektor felé fennálló...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés