Előfizetői tartalom

Tempósan tölti vissza az állam a kincstárát

Portfolio
Igen gyors ütemben von be forrást az Államadósság Kezelő Központ így az év elején, még a mai nagyobbra tervezett kereténél is többet adott el a három hónapos kincstárjegyekből. Ennek az oka egészen egyszerűen az, hogy tavaly év végén rendkívül leapasztották az államnak a kincstári egységes számláját, hogy legalább annyival is kevesebb államadósságot kelljen felmutatniuk. Nagy szerencse, hogy a piaci kereslet kedvezőnek bizonyul így év elején.

A mai három hónapos DKJ-aukció keretét ismét 60 milliárdban állapította meg az adósságkezelő, ami jelentősen nagyobb a tavaly decemberben látott 20-30 milliárdos összegeknek (a december 27-i, utolsó 60 milliárdos aukció ez alól kivétel volt). Ráadásul az igen kedvező (179 milliárdos) keresletet látva most még ennél is tovább ment és összesen 80 milliárd forintnyi forrást...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés