Előfizetői tartalom

Korlátok között sodródik a forint

Portfolio
Közel két hónapja egy szűkülő háromszögbe szorult a forint az euróval szemben és ebben fokozatosan a gyengébb szintek felé sodródott. A tegnapi MNB-döntés ezen a helyzeten alapvetően nem változtatott, hiszen egyrészt még lehet minimális kamatvágás, másrészt valószínűleg tartósan alacsonyabb szeretné látni az irányadó rátát a jegybank, ez pedig folyamatosan korlátozhatja a forint vonzerejét.

Kapcsolódó cikkünk2014.03.25Nincs megállás! Tovább vágott a jegybank!2014.03.25MNB: kicsit magasabb lehet jövőre az infláció (2.)2014.03.25Itt az indoklás: ezért vágott kamatot a jegybankÖsszességében kedvezőnek mondható továbbra is a globális befektetői légkör, hiszen az orosz-ukrán válság enyhülésének jelei mutatkoznak, másrészt az amerikai pénznyomda még kitart...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés