Előfizetői tartalom

Fellélegzést látunk a forintnál

Portfolio
Egyhetes csúcsa körül, azaz 298,5 körül álldogál hétfő reggel is a forint az euróval szemben és más feltörekvő piaci devizák is viszonylag jó erőben mutatkoznak azt követően, hogy a múlt pénteki, viszonylag gyenge amerikai munkaerőpiaci adat fellélegzést okozott ezen piacokon. Ma nem várható sem idehaza, sem külföldön fontosabb makroadat megjelenése, így a pénteki adat "emésztése" lehet az egyik fő mozgatórugó a piacokon, illetve hangulati alapú kereskedés várható.

Kapcsolódó cikkünk2014.01.10Óriási meglepetés az USA-banAmint pénteki elemzésünkben rámutattunk: a meglepően gyenge amerikai munkahely-teremtési képességről szóló adat (de beeső munkanélküliségi ráta) azon logika mentén kedvező rövid távon a feltörekvő piacoknak, hogy csökkentik az esélyét a Fed eszközvásárlási programja gyors kivezetésének. Emiatt a dollár gyengült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés