Előfizetői tartalom

Visszafogott kereslettel indult a magyar aukciós sorozat

Portfolio
Fél éve nem volt olyan gyenge kereslet a 12 hónapos magyar diszkont kincstárjegyek iránt, mint a mai aukción. Ennek ellenére az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) mind az 50 milliárd meghirdetett mennyiséget bevonta 3,07 százalékos átlaghozam mellett, ami egy bázispontos emelkedést jelent az előző kibocsátáshoz képest.

A mai aukción az ÁKK a tavaly év végi 40 milliárdos meghirdetett keretösszegét 50 milliárdra növelte és a gyengének nevezhető kereslet (1,19-es lefedettség) ellenére mind az 50 milliárdot bevonta. A minimum hozam a december 19-i szintnek megfelelően 3,0 százalékon alakult, míg a maximum 3,11-ig emelkedett, amik eredőjeként az átlaghozam 3,07 százalék lett.A másodpiacon kereskedett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés