Előfizetői tartalom

Nem a forinté lesz a következő egy év a profik szerint

Portfolio
Mind a négy nagyobb régiós deviza erősödhet valamelyest a következő egy évben az euróval szemben, és míg a zloty lehet a felül-, addig a forint lehet az alulteljesítő - ez derült ki a Reuters által havonta térségi piaci szakértők tucatjai körében elvégzett legfrissebb felméréséből. A forint a konszenzus szerint a tavaszi parlamenti választások körülig 1%-os gyengülést mutathat, majd most szerdai záróárfolyamhoz képest egy év múlva közel 1%-os erősödést produkálhat 295-ig az euróval szemben. A Portfolio.hu saját, piaci szakértők körében a héten publikált felmérésének eredményei alábbi cikkünkben érhetők el:

Kapcsolódó cikkünk2013.11.06Jöhet a 280 forintos euró?Vannak támogató erők A felmérés szerint az eurózóna gazdaságának várható további élénkülése az exportkilátásokon keresztül, illetve a viszonylag jó folyó fizetési mérleg pozíció a külső egyensúlyi tényezőn keresztül segítheti a térség fizetőeszközeit a következő egy évben. Amennyiben viszont például...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés