Előfizetői tartalom

Bernanke még a forintot is megtépte a "semmittevésével"

Portfolio
Háromhetes csúcsra erõsödött tegnap estére a forint az euróval szemben 297-nél és ezzel megtört egy bõ három hónapja érvényben lévõ forint gyengülési trend. Ma először újra gyengülni kezdett a magyar fizetõeszköz, de a nap végén újra erősödni tudott. Sőt, este a Fed döntésére, miszerint egyelőre nem fogja vissza magát a pénznyomda, tovább nőtt a befektetők kockázati étvágya, és elképzelhető, hogy ez nem csak egy napra segít a hazai fizetőeszköznek. A piacok eleve egy viszonylag puha üzenetû monetáris politikai Fed-mixre készültek, azaz az eszközvásárlási programot csak óvatosan (10-15 milliárd dollárral) fogja visszavágni - de még ehhez képest is tudott "puhább" lenni a monetáris hatóság.

2013. szeptember 18. 20:51 Megosztás Csaknem kéthavi csúcson a forint Alig kicsivel van már csak a 295-ös szint felett a forint, utoljára július 23-án, majdnem két hónapja járt itt a kurzus. ...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés