Előfizetői tartalom

Forint: eddig tartott a Ciprus-hatás

Portfolio
Az európai tőzsdék pozitív nyitásával párhuzamosan erősödésbe váltott a forint is. Fontosabb külföldi makroadatok hiányában a befektetők a ciprusi hírekre figyelnek. A hajnali megállapodás eddig segítette a hangulatot. Délelőtt óta azonban fokozatos gyengülés bontakozott ki a forint piacán.Fontosabb részletek Kedvezõ hangulatban indították a hetet a nemzetközi piacok, miután Brüsszelben megállapodott a ciprusi vezetés és a nemzetközi szervezetek A forint óvatos erõsödéssel reagált a hírre Kedden tartja kamatdöntõ ülését a monetáris tanács, elõször Matolcsy György elnökletével Hétfõ délután kiderült az is, hogy sem holnap, sem pedig a jövõben nem lesz sajtótájékoztató a kamatdöntés után Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Portfolio.hu-nak nyilatkozva úgy vélekedett, hogy a magyar jegybank alkalmazhatná az állampapírok másodpiaci vásárlásának eszközét Az új miniszter arra számít, hogy az árfolyam kilengése csillapodni fog, a kedélyek megnyugszanak, fundamentálisan semmi nem történt a magyar gazdaságban, ami ezt a gyengülést indokolná.

2013. március 25. 16:28 Megosztás Megint 307-nél Délután 4 óra környékén a forint euróval szembeni árfolyama ismét megközelítette a 307-es szintet. Vagyis lényegében eltûnt a reggeli órákban, a ciprusi megállapodás által okozott forinterősödés. A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés