Előfizetői tartalom

Rogán: 1 milliárd euró is jöhet a letelepedési kötvényből

Portfolio
A következő két-három évben 1 milliárd euró értékben vásárolhatnak állampapírt olyan külföldiek, akik könnyebben szeretnék megszerezni a tartózkodási engedélyt - mondta a Blikknek Rogán Antal. Amennyiben abból indulunk ki, hogy az engedélyhez szükséges letelepedési államkötvényből legalább 250 ezer eurónyit kell megvennie a harmadik országbeli embereknek, akkor a Fidesz frakcióvezetőjének szavaiból az következik, hogy mintegy 4000 vásárlóval kalkulál. Ez eddig az első konkrét utalás vezető gazdaságpolitikustól arra vonatkozóan, hogy több ezer ember felől számítanak kötvényvásárlásra, illetve arra, hogy ez a devizaalapú államadósság finanszírozásában valóban komoly tételt is jelenthet. A devizaalapú adósságfinanszírozás csatornáiról legutóbbi (még a sikeres dollárkötvény-kibocsátás előtti) elemzésünk:

Kapcsolódó cikkünk2013.01.22Kell-e még a deviza Matolcsyéknak?A lap tegnapi online cikke egyébként megjegyzi, hogy jelenleg mintegy 2-4 ezer fő az érdeklődők száma, akiknek mintegy a fele kínai állampolgár, de vannak köztük szép számmal indiaiak és oroszok is. Ez egyébként egybevág egy közelmúltbeli orosz lapértesüléssel.Kapcsolódó cikkünk2013.02.08Oroszok tucatjai érdeklődnek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés