Előfizetői tartalom

Elvitték az olasz kötvényeket - Hogyan tovább? (2.)

Portfolio
Bár sikerült 6,5 milliárd euró összegben 5 és 10 éves kötvényeket értékesítenie ma az olasz adósságkezelőnek, de főként a 10 éves aukció átlaghozamában jól tetten érhető, hogy magas árat fizet az ország a választások miatt bizonytalan belpolitikai helyzetért. A 10 éves kötvényaukciós átlaghozam ugyanis 4,83%-os lett, ami tavaly október óta a legmagasabb, igaz az aukció előtti másodpiaci hozamnál néhány bázisponttal alacsonyabb lett. Közben továbbra sem világos, hogy a választások eredménye alapján látható politikai patthelyzetből hogyan tud kimozdulni az ország.

Nehéz lesz a kormányalakítás Bár Pier Luigi Bersani balközép pártja végül mind az olasz parlament alsó-, mind felsőházában megszerezte a legtöbb széket, de a felsőházban nincs meg a kormányozhatósághoz szükséges mértékű győzelme. Emiatt vagy nekivág az igen kockázatos kisebbségi kormányzásnak (ha sikerül), vagy kénytelen koalícióra lépni. Ennek a keretei egyelőre...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés